Projecten

Naast de lopende zaken (zie op facebook en onder Actueel) heeft Sharety een aantal projecten die structureel worden ondersteund en in standgehouden.

Maandelijks gaat hier geld heen om ze hun activiteiten te laten uitvoeren.

Educatief project. 

Sharety ondersteunt in dit programma meer dan 12 Montessorischolen, een DayCare bij een van de scholen, een educatief centrum met bibliotheek, een Day Care voor gehandicapten en enkele aanvullende onderwijslessen.

Jonge kinderen worden voorbereid op de basisschool en kinderen van de basisschool krijgen extra ondersteuning in diverse vakken.

De Day Care voor gehandicapten biedt 10 gehandicapten een dagbesteding gedurende 5 dagen per week.

 

Tehuizen.

Er worden 3 kindertehuizen ( voor meisjes) ondersteund.

Kinderen van gescheiden ouders of weeskinderen worden hier opgevangen en krijgen een schoolopleiding aangeboden.

Ook ouderen in een ouderentehuis worden geholpen. Zij hebben geen pensioen en krijgen hulp voor hun persoonlijke uitgaven.

 

Babyclinic.

Uit de sloppenwijk aan het strand in Dehiwela worden 60 baby’s gedurende 3 jaar begeleid om ze een goede en gezonde start te geven.

 

 

 

 

 

 

 

En ook ondersteunen wij daar een cafetaria project. In dit project krijgen zo`n 150 kinderen dagelijks een volwaardige maaltijd aangeboden.

Sponsorprogramma.

Kinderen, ouderen, gezinnen, gehandicapten en weduwen worden geholpen met een maandelijkse ondersteuning door een sponsor in Nederland.

Voor kinderen is de bijdrage € 20,00 per maand. Voor de anderen wordt € 25,00 in rekening gebracht.

 

Ondersteuning weduwen en gehandicapten.

In het noorden van Sri Lanka worden maandelijks via 2 contacten een aantal weduwen zonder inkomen ondersteund met voedsel en/of voedselpakketten en verder wordt aan ongeveer 20 gezinnen met een gehandicapte in hun midden in de omgeving van Paranthan maandelijkse hulp geboden.

 

Kerstpakketten.

Tot nu toe lukt het ons om via onze mediators jaarlijks duizenden kerstpakketten uit te delen aan arme gezinnen en arme schoolkinderen over heel Sri Lanka.

 

 

 

 

 

Een prachtige gelegenheid om ook onze doelstelling – het eveneens verkondigen van het evangelie – te realiseren. Dit gebeurt door het uitreiken van (kinder) bijbels, traktaten en stripboeken.

  

Schuiven naar boven